Clubsteaks.nl

 

De lekkerste smaakcombinaties
Lekker in een salade met rode ui en sperziebonen of Oosterse roerbakschotel. Of flambeer de puntjes in een zoete rode port.

De aussie pieces zijn te combineren met diverse soorten groenten. Maak er een roerbakschotel van of ga voor iets compleet anders door de aussie pieces samen te brengen tot een biertaart. Hiervoor heb je 2 porties aussie pieces, 1 ui, 2 tenen knoflook, 200 milliliter donker bier, 75 gram bloem, 2 plakken bladerdeeg, 1 ei, 250 milliliter runderbouillon, bladerdeeg en olijfolie nodig.

Allereerst ontdooi je het bladerdeeg. Daarna snijd je de knoflook grof, de uien in ringen en verhit je de olijfolie in een pan. Bak hier de aussie pieces in zoals staat beschreven op de verpakking. Na het bakken van de aussie pieces leg je deze apart en giet je nog wat olijfolie in de pan. Hier bak je de uien en knoflook in. Dit doe je net zo lang totdat de uien bruin beginnen te worden.

Voeg daarna de bloem toe aan de uien en knoflook, roer dit een minuut door. Na het doorroeren van de bloem voeg je het bier en de runderbouillon toe, dit breng je aan de kook en laat je ongeveer 15 minuten doorkoken. Haal het mengsel daarna van het vuur en verwarm de oven tot 200°C. Meng dan de aussie pieces met het mengsel en schep dit in 2 schaaltjes die ovenbestendig zijn. Dek het mengsel daarna goed af met bladerdeeg. Klop een ei los en bestrijk het bladerdeeg zodat de biertaart uiteindelijk een mooi goudbruin laagje krijgt. Bak de biertaart 20 minuten in de oven totdat je een mooi goudbruin kleurtje ziet. Laat de biertaart nog even afkoelen voordat je het serveert. Bon appétit!