Clubsteaks.nl

tips van en voor echte liefhebbers

De moderne manier van vlees kopen ...

Het voorjaar en de zomer bieden bij uitstek de gelegenheid tot gezellig buitenbijeenkomsten met familie en vrienden. Het blijft lekker lang licht en de kinderen
mogen wat langer opblijven. De sfeer is ontspannen en de combinatie van goed gezelschap en goed eten en drinken maakt het helemaal compleet.

Van een heerlijke wijn tot dat speciaalbiertje of koudgeperst sapje. En dan het smakelijk hoogtepunt in de vorm van (h)eerlijk vlees van de grill.

Het stoere schort dat hij voor vaderdag heeft gekregen komt mooi van pas. Alle voorbereidingen zijn getroffen:
de barbecue is aangestoken, de kolen gloeien, het vlees is op temperatuur. Klaar om op het vuur te gaan. En de sfeer? Die zit er al goed in.
Dankzij de handige tips uit dit boekje gaat het bereiden steeds gemakkelijker en wordt het resultaat van een hoog niveau. De grillmeester in de man ontwaakt.

Niet alleen het malse en perfect bereide vlees, ook de complimenten gaan over de tafel. Dankzij de onmiskenbare Clubsteaks kwaliteit en de hand van de meester
wordt de zomerse barbecue een waar feest(maal)!  Ook aan de kinderen is gedacht met speciale gerechtjes en natuurlijk kunnen ze ook proeven van de grote stukken die met aandacht worden bereid.

Een goede voorbereiding is de basis voor een geslaagde barbecue.

 

Clubsteaks BBQ assortiment

Een kleine greep uit ons vers ingevroren assortiment:

RUND: 
O.a. Entrecote, T-bone steak, Picanha (staartstuk), Ribeye, Bavette, Ossenhaas

VARKEN
O.a. Procureur (varkensnek/ geschikt voor Pulled Pork), Varkenshaas, Spareribs, Shaslick, Iberico karbonade, Iberico Medaillons, Saté

BURGERS
O.a. Angus burger, Herefordburger, Clubsteaks burger, Clubsteaks Angus burger

KALF
o.a. Entrecote, Ribeye, Kalfsmuis, Kalfsoesters

LAM

o.a. Lamracks , Lamshaas, Lamskotelet

BBQ Tips

Tip 1:  Plaats de barbecue altijd op een stevige ondergrond en steek een houtskoolbarbecue minimaal 1 uur van te voren aan. Gebruik nooit benzine, spiritus of andere brandbare
vloeistoffen voor het aanmaken van houtskool.

Tip 2: Maak een bergje van houtskool in de barbecue, met daartussen de milieuvriendelijke en geur neutrale aanmaakblokjes, die je vervolgens aansteekt. Als alles gloeit, verspreid je
de kolen over de barbecue. Zodra de vlammen zijn gedoofd en de houtskool bijna grijs kleurt, heb je de juiste hitte om te grillen.

Tip 3: Smeer het rooster in met olie zodat het vlees niet plakt. Het vlees altijd goed droogdeppen, trek het nooit los van het rooster.

Tip 4: Draai niet te veel, maar geef het de tijd om bruin te worden. Stuur op de kerntemperatuur met de bereiding van het vlees.

Tip 5: Vlees dat de meeste hitte nodig heeft eerst grillen en daarna evt. laten nagaren op het indirecte gedeelte of op een verstelbaar rooster.

Tip 6: Strooi geen of zo weinig mogelijk zout op het vlees; zout onttrekt vocht aan het vlees. Kruiden het liefst achteraf gebruiken, het kan snel verbranden.

DE IDEALE TEMPERATUREN…
70 – 120ºC Warm roken of langzaam garen
130 – 180ºC Braden en (indirect) grillen – Rustig garen dus
180 – 230ºC Garen als het snel moet
250ºC Direct grillen, dichtschroeien, grill ruit maken.

Download hier ons BBQ bewaarboekje boordevol met BBQ tips & Tricks

Clubsteaks_BBQboekje_v04.2_180319_low

Alles in de hand

Plaats het topje van de wijsvinger op het topje van
je duim van dezelfde hand en voel met de wijsvinger
van je andere hand aan de onderkant van je duim.
Zo voelt een RARE gebakken biefstuk als je erop drukt.
Druk je nu je wijsvinger samen met je middelvinger
tegen je duim dan voelt dat als MEDIUM-RARE.
Met wijs-, middel- en ring-vinger voelt het als
medium en zet je pink er ook nog bij dan voelt het
als WELL DONE.