Kwaliteitsvlees van gegarandeerde herkomst
In Nederland worden op dit moment ruim 1,6 miljoen melkkoeien gehouden. Deze dieren zijn een belangrijke producent van zuivel en vlees.
Gezonde kalveren vormen de basis voor een gezonde en duurzame veestapel. Het vlees van Hamaland Kalf komt van jonge runderen van maximaal 12 maanden oud. Vlees van Hamaland Kalf heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Kalfsvlees kan prima dienen als onderdeel van een gezond voedingspatroon. Het is namelijk een magere vleessoort. Kalfsvlees neemt een belangrijke plaats in mediterrane keuken en heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
Het Hamaland Kalf komt in de zomer buiten in de wei en heeft veel ruimte, met stro in de stal. Daarbij wordt speciaal aandacht besteed aan de huisvesting van de dieren, het voedsel dat de dieren krijgen, het welzijn van de dieren én de meest natuurlijke manier waarop de dieren afkalven. Het dierenwelzijn staat hoog in het vaandel, zo wordt na de geboorte het kalf optimaal verzorgd en in een veilige omgeving voorzien van alles wat nodig is om optimaal te kunnen groeien. Dat het Hamaland Kalf een goed leven heeft gehad, zie je aan de mooie structuur van het vlees en de marmering en dat proef je.
Het Hamaland Kalf is speciaal bedoeld voor mensen die oog hebben voor een goed stukje kalfsvlees wat geproduceerd is met zeer veel aandacht voor dierenwelzijn. Mensen die willen weten waar dat het vandaan komt zijn zijn bij ons op het juiste adres. Al het geleverde kwaliteitsvlees van het Hamaland Kalf is afkomstig van melkrunderen die geboren, gehouden en geslacht zijn in de Hamaland regio (Oost-Nederland en Rheinland/Duitsland).