Benodigdheden
- Outbacksteak
- Peper en zout
- Cajunkruiden
- Rucola
- pijnboompitjes
- balsamicoazijn
- geraspte Parmezaanse kaas
Variatietip
1 theelepel zout, 1 theelepel gemengde peper, 1 theelepel paprika poeder, ½ theelepel chilipoeder en 2 theelepels koffiebonen , alles mengen en met een vijzel (voldoende voor 1 steak)
Bereidingswijze I
- Outback steak dag van te voren uit de vriezer halen. 2 uur van te voren uit de koeling halen.
- steak droogmaken met een keukenrol.
- De steak inwrijven met cajun kruiden en 2 uur laten intrekken.
- Barbecue opstoken tot 200-225 graden aanmaken
- De steak grillen tot ongeveer 48 graden.
- Daarna laten nagaren tot ongeveer 55 graden.
- Hierna 10 minuten laten rusten onder folie.
- Vervolgens vlees inpakken in folie en 2 uur in de koelkast leggen.
- Na 2 uur de steak in dunne plakken trancheren.
- Hierna op bord leggen.
- Rucola, pijnboompitten, balsamicoazijn , en geraspte Parmezaanse kaas toevoegen naar wens. evt. serveren met geroosterd wit broodje.
Bereidingswijze II
- steak 2 uur van te voren uit de koelkast halen
- De steak inwrijven met cajun kruiden en 2 uur laten intrekken.
De steak droogwrijven met een keukenrol. - Oven voorverwarmen op 160 graden.
- Grillpan voorverwarmen en wat olijfolie of boter in de pan doen.
- De steak aanbakken in een grill pan ongeveer 2 minuten aan beidde zijden .
- Daarna in de oven leggen op het rooster met een lekbak eronder.
- Laten doorgaren tot een kerntemperatuur van 55 graden .
- Hierna steak 10 minuten laten rusten onder folie.
- Vervolgens vlees inpakken in folie en 2 uur in de koelkast leggen.
- Na 2 uur steak in dunne plakken trancheren en serveren als hierboven beschreven.