Clubsteaks.nl

Carpaccio van de Outbacksteak

Bereidingswijze  I

  • Outback steak dag van te voren uit de vriezer halen. 2 uur van te voren uit de koeling halen.
  • steak droogmaken met een keukenrol.
  • De steak inwrijven met cajun kruiden en 2 uur laten intrekken.
  • Barbecue opstoken tot 200-225 graden aanmaken
  • De steak grillen tot ongeveer 48 graden.
  • Daarna laten nagaren tot ongeveer 55 graden.
  • Hierna 10 minuten laten rusten onder folie.
  • Vervolgens vlees inpakken in folie en 2 uur in de koelkast leggen.
  • Na 2 uur de steak in dunne plakken trancheren.
  • Hierna op bord leggen.
  • Rucola, pijnboompitten, balsamicoazijn , en geraspte Parmezaanse kaas toevoegen naar wens. evt. serveren met geroosterd wit broodje.

Bereidingswijze II

  • steak 2 uur van te voren uit de koelkast halen
  • De steak inwrijven met cajun kruiden en 2 uur laten intrekken.
    De steak droogwrijven met een keukenrol.
  • Oven voorverwarmen op 160 graden.
  • Grillpan voorverwarmen en wat olijfolie of boter in de pan doen.
  • De steak aanbakken in een grill pan ongeveer 2 minuten aan beidde zijden .
  • Daarna in de oven leggen op het rooster met een lekbak eronder.
  • Laten doorgaren tot een kerntemperatuur van 55 graden .
  • Hierna steak  10 minuten laten rusten onder folie.
  • Vervolgens vlees inpakken in folie en 2 uur in de koelkast leggen.
  • Na 2 uur steak in dunne plakken trancheren en serveren als hierboven beschreven.