Ingrediënten
- Clubsteaks Angus burger
- 1 courgette gesneden in schuine plakken van 1 cm.
- 1 rode paprika gescheden in repen van 1 cm.
- 1 bos ui in ringen
- 4 bladen sla
- plak cheddar kaas
- broodje
- ketchup
- mayonaise
Bereidingswijze
- laat de hamburger ontdooien in de koelkast
- Het is ook mogelijk om de hamburger snel te ontdooien in een bak met koud water, hierna de burger nog een half uur op aanrecht leggen.
- Grill de courgette en de paprika even aan in de oven op bakpapier/ of op het rooster op 180 graden.
- Hierna de grillpan met wat olijfolie op middelhoog vuur om de hamburger te grillen.
- Draai de hamburger een keer een kwart voor een mooie grillruit.
Hetzelfde geld voor de andere kant van de burger. - Grill de burger ongeveer 4 minuten tot 5 minuten per kant.
- Snij het brood open en grill het even aan in de grillpan.
Serveren
- Besmeer de onderste helft van het bolletje met mayonaise.
- Daarop een blaadjes sla.
- Leg hierop de burger.
- Leg een plaatje cheddar op de burger.
- Voeg de gegrilde courgette 3-4 schijven en paprika toe
- Besmeer de bovenkant met tomaten ketchup.