De Bavette is botermals stuk vlees met een grove structuur, een goede vet dooradering en een rijke smaak. Afkomstig van Amerikaanse runderen die op uitgestrekte vlaktes leven. Ze worden minimaal 100 dagen graangevoerd.
De lekkerste smaakcombinaties
Heerlijk in combinatie met een zelfgemaakte rode of witte uienchutney en je bent eigenlijk klaar.
Traditionele Bereidingswijze
- Haal de bavette een 2 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Dep het vlees droog met een keukenrol.
- Breng de barbeque op temperatuur 220-225 graden.
- Grill het vlees op de warmste plek van de barbecue en draai deze na 2 minuten een kwart om een mooie grill ruit te krijgen.
totaal ongeveer 2 tot 3 minuten grillen. - Hierna op dezelfde wijze de andere kant grillen.
- Haal de bavette rond de 52-53 graden van de barbecue.
- Leg het vlees op een rooster en maak een tunnel met alumium folie en laat het ongeveer 10 minuten rusten.Hierdoor trekken de vleessappen weer in het vlees .
- Hierna het vlees trancheren door op de draad te snijden.
- Evt zout en peper toevoegen.
Reverse sear bereidingswijze
De bavette indirect grillen tot een kerntemperatuur van 48 graden op de barbecue met een temperatuur van 110 -120 graden.
en daarna afgrillen op 225 graden tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Geniet van dit heerlijke stukje vlees!