Benodigdheden
- Clubsteaks kogelbiefstuk
- olijfolie en boter
- zout
- peper
Variatietip: rode wijn, ui, champignons of knoflook
bereidingswijze
Ontdooi de biefstuk en leg deze een half uur van te voren uit de koelkast.
Verhit de koekenpan op hoog vuur.
Voeg olijfolie of roomboter toe en zet de grillpan terug op half vuur.
Bestrooi de kogelbiefstukken met zout en peper. (kan ook evt. achteraf gedaan worden als je dat wenst)
Dep de kogelbiefstuk droog met een keukenrol.
Leg de kogelbiefstuk in de grillpan.
Draai het vlees na 1.5 minuut een kwartslag voor een mooie grillruit.
Je kunt nog extra roomboter toevoegen en de gesmolten boter over het vlees scheppen
Herhaal dit voor de ander zijde .
Grilltijd is tussen de 2 en 4 minuten per kant na gelang de gewenste kerntemperatuur 52-53 graden.
Hierna de biefstuk ongeveer 5 minuten laten rusten op een grillrek met aluminiumfolie .
Je kunt de biefstuk ook laten rusten in de oven met een ovenstand van 50 graden.
Gebruik het bakvet om een heerlijke jus te maken.
Voeg eventuele rode wijn, ui , champignons en knoflook toe en geef er je eigen draai aan om het persoonlijk te maken.