Clubsteaks.nl

Clubsteaks runderstoofpot met rode wijn en kastanjechampignons

Heerlijk met gekookte aardappelen en rode kool!

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook pellen
  • Ui in ringen snijden, knoflook in plakjes snijden.
  • Ham in reepjes snijden.
  • Runderlappen droogdeppen en in blokken snijden.
  • In braadpan de boter verhitten.
  • Vlees in ca 8 min rondom bruin bakken.
  • Intussen de kastanjechampignons schoonvegen met keukenrol en in
  • plakjes snijden.
  • Ui, knoflook en ham aan vlees toevoegen en ca 2 min. meebakken.
  • Langs rand van de pan gezeefde tomaten, wijn en 1 dl water bij vlees schenken.
  • Champignons, Provencaalse kruiden, rozemarijn,bouillionpoeder,zout en peper toevoegen.
  • Met de deksel op de pan vlees in ca 3 uur gaar stoven, af en toe roeren

Variatietip

Ook te bereiden met Clubsteaks Stooflappen of Clubsteaks Sucade

Deel dit recept