Ingrediënten
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 75 gr rauwe ham
- 750 gram sukadevlees
- 50 gr boter
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1 dl gezeefde tomaten
- 3 dl rode wijn
- 1/2 eetlepel provencaalse kruiden
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel bouillonpoeder
- zout en peper
Bereidingswijze
- Ui en knoflook pellen
- Ui in ringen snijden, knoflook in plakjes snijden.
- Ham in reepjes snijden.
- Runderlappen droogdeppen en in blokken snijden.
- In braadpan de boter verhitten.
- Vlees in ca 8 min rondom bruin bakken.
- Intussen de kastanjechampignons schoonvegen met keukenrol en in
- plakjes snijden.
- Ui, knoflook en ham aan vlees toevoegen en ca 2 min. meebakken.
- Langs rand van de pan gezeefde tomaten, wijn en 1 dl water bij vlees schenken.
- Champignons, Provencaalse kruiden, rozemarijn,bouillionpoeder,zout en peper toevoegen.
- Met de deksel op de pan vlees in ca 3 uur gaar stoven, af en toe roeren