Clubsteaks.nl

Hertenbiefstuk

Bereidingswijze

De Hertenbiefstuk is heerlijk in combinatie met gebakken chorizo kaantjes, gepofte aubergine en linzen
Hiervoor heb je 4 Hertenbiefstukken, 100 gram piepkleine chorizo blokjes, 400 gram gekookte linzen 1/2 theelepel gemalen komijn, 6 eetlepels olijfolie, 1 aubergine, rasp en sap van 1/2 citroen en 1 bosje grof gehakte koriander nodig.

Laat de Hertenbiefstukken op kamertemperatuur komen en bestrooi ze met peper en zout. Bak de piepkleine chorizo blokjes ondertussen in de pan, zodat ze knapperig worden. Schep vervolgens 400 gram gekookte linzen om samen met de chorizo blokjes, 2 eetlepels olijfolie en 1/2 theelepel gemalen komijn. Leg de aubergine in een kom met koud water en laat dit helemaal afkoelen. Wrijf de zwart geblakerde schil van de aubergine en dep dit droog. Hak dan het vruchtvlees grof en schep dit om met 2 eetlepels olijfolie, de citroenrasp en sap, grof gehakte koriander. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verhit vervolgens de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken naar wens gaar en bruin. Snijd dan de biefstukken in plakken. Verdeel de linzen over 4 kommen, schep dan de aubergine erop en leg de plakken biefstuk ernaast. Geniet ervan!