Benodigheden
300 gram lamsracks
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
zout/peper
60 gram boter
300 gr kerstomaatjes
1,5 theelepel tijm
2 theelepel honing
Bereidingswijze
1 Snijd de tomaatjes doormidden en de knoflook in plakjes.
2 Leg de tomaten met de knoflook in een braadslee of ovenschaal.
3 Verwarm de oven op 200 graden.
4 Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en strooi er peper en zeezout en
een halve theelepel tijm over.
5 Bestrooi de lamsracks met peper en zout en bak ze in de helft van de
boter snel rondom bruin.
6 Maak de rest van de boter zacht en meng die met peper, zout, tijm en
de honing.
7 Smeer de lamsracks in met de honingboter en leg het vlees op
kersttomaatjes.
8 Zet de schaal 12 minuten in een voorverwarmde oven en draai het na
6 minuten een keer om. Het vlees blijf dan mooi rosé van binnen
9 Serveren met aardappelpuree en evt. knolselderij en garneren met een
een boontje .