Clubsteaks.nl

 

De lekkerste smaakcombinaties
Lekker in combinatie met een romige mosterdsaus. Of gemarineerd in een pittige ketjap-manis.

De iberico karbonade is op verschillende manieren te bereiden, neem bijvoorbeeld de iberico karbonade met mosterd-balsamico saus. De benodigdheden hiervoor zijn: 2 iberico karbonades, 1 theelepel knoflookpoeder, een klontje boter, 2 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, 35 gram bloem, 2 eetlepel balsamicoazijn en 1 eetlepel dijonmosterd. Niet te vergeten; peper en zout.

Meng de bloem met zout, peper en knoflookpoeder. Vervolgens smelt je de boter in een pan en doe je de karbonades in het bloemmengsel. Bak daarna de karbonades in boter voor ongeveer 3 minuten. Nu de karbonade lekker aan het bakken is, kun je je bezighouden met het mengen van de suiker, balsamicoazijn en mosterd. Wanneer je de karbonades hebt omgedraaid, smeer je de helft van de saus over het vlees. Laat dit drie minuten bakken en draai de karbonade daarna om. Herhaal deze stappen en doe dan de deksel op de pan. Laat het vlees nog 3 tot 4 minuten bakken en de iberico karbonade is klaar om geserveerd te worden. Vergeet niet om de jus over het vlees te gieten bij het serveren!