Clubsteaks.nl

Bereidingswijze II ( low & slow)

Haal de rollade 2 uur voor het gebruik uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 90 graden.
Leg de rollade in een ovenschaal smeer deze eerst in met iets boter of olijfolie.
Je kunt de rollade natuurlijk ook het grillrooster leggen zorg wel voor een lekbak onder de rollade voor het opvangen van het vocht.
Laat de rollade doorgaren tot een temperatuur van 50 graden.
Duur ongeveer 2½ uur . Haal de rollade dan uit de oven.
Zet ondertussen een braadpan met half olijfolie en roomboter op het vuur.
Zorg dat het niet verbrand.
Braad de rollade verder aan in de braadpan tot een kerntemperatuur van 53 graden met een mooie bruine  braadkorst. ( rollade is dan roze gebakken)
Haal  de rollade dan uit de braadpan en wikkel deze dan in aluminiumfolie en laat de rollade dan 20 tot 20-25 minuten rusten.
Hierna kun je de rollade trancheren in mooie plakken.
Van het braadvocht kun je natuurlijk weer een heerlijke jus maken zoals bij bereidingswijze 1 beschreven.