Bereidingswijze 1 ( traditioneel)
Haal de rollade 2 uur voor de bereiding uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Neem een braadpan en doe half zonnebloemolie en roomboter in de pan.
Verwarm dit en zorg dat dit niet verbrand.
Braadt de rollade rondom aan in ongeveer 10-15 minuten.
Zorg dat de buitenkant een mooie bruine korst heeft.
Verwarm ondertussen de oven op 160 graden.
Als de rollade mooi bruin is leg deze dan op het grillrooster, zorg dan wel voor een lekbakje onder de rollade om het vocht op te vangen.
Laat de rollade nu doorgaren op 160 graden tot een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden.
Deze temperatuur zal hij ongeveer bereiken na een uur.
Haal de rollade dan uit de oven en wikkel deze in aluminiumfolie en laat deze dan 20 tot 25 minuten
rusten (rollade is dan roze gebakken).
Hierna kun je de rollade trancheren in plakken.
Van het braadvocht uit de braadpan kun je een heerlijke jus maken.
Het braadvocht blus je af met runderbouillon of fond evt. aangevuld met port of (donker)bier.
Bereidingswijze II ( low & slow)
Haal de rollade 2 uur voor het gebruik uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 90 graden.
Leg de rollade in een ovenschaal smeer deze eerst in met iets boter of olijfolie.
Je kunt de rollade natuurlijk ook het grillrooster leggen zorg wel voor een lekbak onder de rollade voor het opvangen van het vocht.
Laat de rollade doorgaren tot een temperatuur van 50 graden.
Duur ongeveer 2½ uur . Haal de rollade dan uit de oven.
Zet ondertussen een braadpan met half olijfolie en roomboter op het vuur.
Zorg dat het niet verbrand.
Braad de rollade verder aan in de braadpan tot een kerntemperatuur van 53 graden met een mooie bruine braadkorst. ( rollade is dan roze gebakken)
Haal de rollade dan uit de braadpan en wikkel deze dan in aluminiumfolie en laat de rollade dan 20 tot 20-25 minuten rusten.
Hierna kun je de rollade trancheren in mooie plakken.
Van het braadvocht kun je natuurlijk weer een heerlijke jus maken zoals bij bereidingswijze 1 beschreven.