Clubsteaks.nl

 

De Sydney minute steak is al lekker met wat peper en zout, maar voor wat variatie kun je deze bereiden in Vietnamese stijl. De benodigdheden hiervoor zijn: 500 gram Sydney minute steaks, 3 eetlepels vissaus, 4 limoenen, 1 eetlepel suiker, 1 winterpeen, 1 rode peper, 1 groene peper, 1 bundel groene asperges, zonnebloemolie, zout en peper.

Allereerst snijd je de peper en winterpeen in reepjes. Pers daarna de limoenen en schil de asperges. Verwijder de onderkant en snijd deze in gelijke reepjes. Dit kun je doen door middel van een mandoline of dunschiller. Mix de limoensap met de vissaus en suiker, zet dit apart. Meng dan de asperges met de winterpeen, rode en groene peper. Breng dit op smaak met wat zout en peper.

Smeer daarna de Sydney minute steaks in met zonnebloemolie. Bak de steaks in de grillpan en bak deze 3 minuten per kant aan. Meng 3 eetlepels van het vissaus-limoenmengsel met de groentes en serveer dit met de Sydney minute steak. Besprenkel dit met extra saus en je bent klaar om een overheerlijk gerecht in Vietnamese stijl te serveren!