Clubsteaks.nl

Bereidingswijze

De iberico medaillon kun je serveren met een gewone jus, maar wil je een keer iets anders? Kies er dan voor om het vlees te serveren met sinaasappelsaus. Hiervoor heb je niet veel nodig, namelijk: 6 tot 8 iberico medaillons, 1 sinaasappel, 1 centimeter verse gember, 2 theelepels maïzena, 50 gram boter, peper en zout.

De eerste stap is het schoonwassen van de sinaasappel. Rasp daarna de helft van de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. Snijd daarna de gember fijn en zet alles apart. Bak daarna de iberico medaillons aan, in de boter (beide kanten). Voeg daarna wat peper en zout toe naar smaak. Haal daarna de iberico medaillons uit de pan en voeg de gember toe die je even laat meebakken. Voeg daarna de sinaasappelsap, kippenbouillon en rasp toe. Dit laat je een minuutje doorkoken, daarna voeg je het vlees toe.

Draai het vuur op laag en laat dit garen voor zo’n 20 minuten met de deksel op de pan. Vergeet niet om de iberico medaillons een paar keer om te draaien. Haal daarna het vlees uit de pan, Om er een goede saus van te maken voeg je de maïzena toe aan de overgebleven saus.

Nu zijn de iberico medaillons met sinaasappelsaus zijn klaar om geserveerd te worden!