Clubsteaks.nl

Een malse, magere biefstuk. Dit vlees bevat nauwelijks vet en heeft toch veel smaak. Afkomstig van Australische runderen die op uitgestrekte vlaktes leven. Ze worden minimaal 100 dagen graangevoerd.

Bereidingswijze

De Jilleroo steak is mals maar bevat van zichzelf genoeg smaak. Toch kun je een andere draai geven aan deze heerlijke steak door het te bereiden met een balsamico-portsaus. Hiervoor heb je 2 jilleroo steaks, 250 milliliter rode port, rode wijn, 40 gram boter, 2 eetlepels balsamicoazijn, olijfolie en peper nodig.

De bereiding begint met de balsamico-portsaus. Meng de rode port met de wijn en balsamicoazijn. Laat dit daarna even laag pruttelen op vuur. Hoe langer deze saus pruttelt, hoe meer het inkookt. Op deze manier verdampt er ook meer alcohol. Laat deze in ieder geval 20 minuten staan op middelhoog vuur. Ondertussen bak je de jilleroo steaks met wat peper en zout naar smaak. Bekijk de verpakking voor de juiste bereidingswijze. Haal na het bereiden de steaks uit de pan en voeg de overgebleven vleessappen toe aan de balsamico-portsaus. Roer dit goed door en snijd daarna de boter in blokjes. Haal vervolgens de balsamico-portsaus van het vuur en voeg daar de boter aan toe. Roer dit totdat de boter is gesmolten. Serveer de overheerlijke saus met de smaakvolle steak en geniet van deze smaaksensatie!