Om de kalfsentrecote met witbiersaus te reserveren heb je de volgende ingrediënten nodig: 2 kalfsentrecotes, 100 milliliter witbier, 200 milliliter kalfsfond, 1 theelepel honing, 1 teen knoflook, 10 gram boter, 100 milliliter kookroom, verse tijm, olijfolie, zout en peper.
De eerste stap is het voorverwarmen van de oven op 180°C. Daarna bak je de kalfsentrecote rondom bruin in de boter. Haal daarna de kalfsentrecote uit de pan en leg je dit voor 10 minuten in de oven. Doe daarna het witbier in de pan waar ook het vlees in is gebakken en laat je dit half inkoken op hoog vuur. Voeg daarna de kalfsfond toe en laat dit inkoken tot de helft. Dan worden de honing en room toegevoegd in de pan, en laat je dit inkoken tot sausdikte. Voeg als laatste de tijm toe en breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
De kalfsentrecote is nu klaar om geserveerd te worden met een heerlijke witbiersaus!