Clubsteaks.nl

Recept voor kalfsoester

De lekkerste smaakcombinaties
Snijd de kalfsoester open en vul hem met champignons en roomkaas. Of serveer hem met een lekkere dragonroomsaus.

Bestel eenvoudig online

Bereidingswijze

Om wat kracht aan de zachte en malse kalfsoester toe te voegen, kun je deze serveren met dragonsaus. Hiervoor heb je 4 keer de kalfsoester, 1 sjalot, 1 teen knoflook, 200 milliliter kookroom, 100 milliliter witte wijn, een scheut cognac, 2 eetlepel mosterd, verse dragon, 40 gram boter, zout en peper nodig.

Verwarm als eerst de oven voor op 180°C. Pers daarna de knoflook en snijd de sjalot fijn, zet beide apart. Bestrooi dan de kalfsoester met wat zout en peper. Smelt daarna 20 gram van de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak dan de kalfsoester aan, dit zo’n 2 minuten per kant. Leg na het aanbakken van het vlees, de kalfsoester in een ovenschaal. Bak deze zo’n 8 minuten in de oven en wikkel deze in aluminiumfolie om het vlees 8 minuten te laten rusten.

Giet daarna het braadvet weg uit de pan en zet dan de andere 20 gram van de boter op vuur. Bak hier de knoflook en sjalot in. Voeg na 3 minuten de scheut cognac toe en laat dit dan eventjes koken. Daarna voeg je de witte wijn toe en laat je dit zo’n 3 minuten staan. Voeg de 200 milliliter kookroom toe en roer dit goed door. Zet het vuur op zacht en laat dit rustig doorkoken. Voeg als allerlaatst de mosterd en dragon toe. Breng dit alles op smaak met wat peper en zout.

Nu is de kalfsoester klaar om geserveerd te worden met dragonsaus!

Deel dit recept