Clubsteaks.nl

Recept voor Lamskotelet

Super mals en sappig vlees. Het Nieuw Zeelands lam dankt zijn authentieke smaak aan de grassen en klaver die ze in de vrije natuur eet.

Bestel de lamskotelet eenvoudig online

Bereidingswijze

De lams kotelet is overheerlijk met chocoladejus en geroosterde aardappeltjes. Hiervoor heb je de lams kotelet, 8 kleine ongeschilde aardappelen, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels witte wijnazijn, 250 milliliter kalfsjus, 75 gram pure chocolade, 6 sjalotten, laurier, verse tijm, verse rozemarijn, olijfolie, peper en zout nodig.

Allereerst snijd je de aardappelen in tot iets verder dan de helft. Dit doe je regelmatig zodat er een soort waaier ontstaat. Vul de inkepingen in met verse kruiden zoals knoflook, laurierblaadjes of tijm. Zet de aardappelen ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C. Besprenkel de aardappelen daarna met wat olie, zout en peper.

Ondertussen snijd je de sjalotten fijn en voeg je deze samen met de tijm, rozemarijn, witte wijnazijn, suiker en knoflook toe aan de koteletten wanneer je ze bakt. Bak de koteletten in boter of olie, dit doe je 1 minuut per zijde tot ze goudbruin zijn. Zet daarna het vuur iets lager en laat het in zijn geheel 2 minuten doorgaren. Vergeet niet om de kruiden regelmatig om te scheppen. Ondertussen verwarm je de kalfsjus en voeg je de chocolade toe. Laat dit goed smelten en roer door. Uiteindelijk zijn de lamskoteletten klaar om te serveren met de chocoladejus en geroosterde aardappelen. Eet smakelijk!