Door de staart lang te koken op een laag vuur, wordt het vlees mals en valt het zo van het bot. Dit kan dan weer in de soep worden verwerkt.Recept Ossenstaartsoep (4-6 personen)
* 1 1/2 kg ossenstaart, in stukken
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 2 uien, in ringen
* 1 grote winterwortel, in stukken
* 3-4 stengels bleekselderij
* 10 zwarte peperkorrels
* 2 kruidnagels
* 2 laurierblaadjes
* stukje foelie
* 2 takjes tijm
* 6 takjes selderij
* 1 deciliter madeira
* peterselie
* zout
Bereidingswijze:
Bak in olie in een grote pan de ossenstaart rondom bruin aan. voeg de tomatenpurree toe, bak dit 2 minuten mee. voeg daarna 2 liter water erbij en breng dit geheel aan de kook. Regelmatig afschuimen. Ui, bleekselderij, wortel en kruiden erbij doen en 3,5 uur op zacht vuur trekken.
Hierna kan de soep gezeefd worden en kan het vlees van het bot gehaald worden. breng de soep op smaak met een beetje zout en peper. Voeg nog iets madeira toe. Doe het vlees weer terug in de soep.
Voor het serveren bestrooien met gehakte verse kruiden (peterselie, selderij, bieslook).
Smakelijk eten!