Clubsteaks.nl

Rib Eye

Verschillende varianten voor het bereiden van de perfecte rib Eye

rib eye steak op de barbecue 

  • Barbecue op een temperatuur brengen van 200-225 graden
  • Hierna de rib eye grillen met een mooie grillruit.
  • Bij een kerntemperatuur van 52 graden het vlees van het rooster halen.
  • Hierna 5 minuten laten rusten onder folie en serveren.
    Evt. zout en peper toevoegen.

Verse rib eye  als geheel bereiden op de barbecue

  • Haal de rib-eye  een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Wrijf de rib-eye in met zeezout en laat het vlees een half uur liggen.
  • Daarna de rib-eye droogwrijven met een keukenrol.
  • Zet de barbecue op 225 graden leg het vlees op het hete gedeelte van de barbecue.
  • Geef elke kant een paar minuten hitte.
  • Verleg het vlees daarna naar het indirecte gedeelte./ of breng de barbecue terug tot 140 -160 graden.

Ons advies: Laat het garen tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Hierna van de barbecue halen en 10 minuten laten rusten.
Trancheer hierna het vlees tot mooie plakken.
Evt. zout en peper toevoegen.

Rib eye in de oven

Natuurlijk kun je de rib-eye ook bereiden in de oven. Onze tips:

  • Eerst even aanbakken in de pan
  • Daarna de oven op 140-160 graden zetten en de rib- eye erin leggen.
  • Zorg dat een lekbak onder het rooster ligt om het vocht op te vangen.
  • Met een kerntemperatuur van 52 graden het vlees uit de oven halen.
    Hierna laten rusten en trancheren.
    Evt. zout en peper toevoegen.

Deel dit recept