Rib eye steak, rib eye als geheel.
- Haal de rib eye een half uur van te voren uit de koelkast.
- Wrijf de rib eye daarna in met zeezout, en laat het vlees nog een half uur liggen.
- Maak de rib eye droog en haal het zou eraf met keukenpapier.
- Grillpan verwarmen op hoog vuur en iets olijf olie of roomboter in de grillpan doen.
- De rib eye heeft veel vet van zichzelf dus daarom heb je weinig olijfolie of boter nodig.
- Bak de rib-eye op half hoog vuur, elke kant ongeveer 3 minuten voor rare en 4 minuten voor medium rare.
- Draai de steak 1 of 2 keer om met het bakken voor een mooie grillruit.
Ons advies is om de rib eye met een kerntemperatuur van 52 graden uit de pan te halen.
Hierna de rib eye 10 laten rusten onder een tunnel van folie of in de oven op 50 graden.
Daarna trancheren en serveren.
Tips
Wil je een andere rub op je vlees probeer eens het vlees te kruiden met de
cacao pepper all spice rasperry kruiden van Verstegen.
Serveren met kruidenboter, olijf olie, rode wijn saus, chimichurrie of pepersaus.
rib eye steak op de barbecue
- Barbecue op een temperatuur brengen van 200-225 graden
- Hierna de rib eye grillen met een mooie grillruit.
- Bij een kerntemperatuur van 52 graden het vlees van het rooster halen.
- Hierna 5 minuten laten rusten onder folie en serveren.
Evt. zout en peper toevoegen.
Verse rib eye als geheel bereiden op de barbecue
- Haal de rib-eye een half uur van te voren uit de koelkast.
- Wrijf de rib-eye in met zeezout en laat het vlees een half uur liggen.
- Daarna de rib-eye droogwrijven met een keukenrol.
- Zet de barbecue op 225 graden leg het vlees op het hete gedeelte van de barbecue.
- Geef elke kant een paar minuten hitte.
- Verleg het vlees daarna naar het indirecte gedeelte./ of breng de barbecue terug tot 140 -160 graden.
Ons advies: Laat het garen tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Hierna van de barbecue halen en 10 minuten laten rusten.
Trancheer hierna het vlees tot mooie plakken.
Evt. zout en peper toevoegen.
Rib eye in de oven
Natuurlijk kun je de rib-eye ook bereiden in de oven. Onze tips:
- Eerst even aanbakken in de pan
- Daarna de oven op 140-160 graden zetten en de rib- eye erin leggen.
- Zorg dat een lekbak onder het rooster ligt om het vocht op te vangen.
- Met een kerntemperatuur van 52 graden het vlees uit de oven halen.
Hierna laten rusten en trancheren.
Evt. zout en peper toevoegen.