Clubsteaks.nl

Stoofpot boeuf bourguignon

Boeuf Bourguignon is een heerlijke Franse stoofschotel, bommetje vol smaak.

bereidingswijze

Snijd de braadlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotten.
Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de spekblokjes.
Neem hierna de spekblokjes uit de pan.
Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
Hierna het vuur laag zetten en voeg de rest van de boter toe.
Bak de sjalotten en zilveruitjes mee.
Roer de tomatenpuree door het vlees en voeg de bloem toe.
Laat alles zachtjes doorbakken en voeg winterwortel, runderfond en rode wijn toe.
Breng alles op smaak met zout, peper, laurierblad, tijm en voeg de spekjes toe.
Laat alles zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Bak de champignons in de boter en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot. Bind de saus eventueel met maizena.

Serveertip 

Strooi nog wat verse peterselie over het gerecht bij het serveren. Heerlijk met rijst of huis gemaakte verse friet.

Eetsmakelijk!

Variatietip

Ook te bereiden met Clubsteaks Ribsteaks of Clubsteaks Sucade

Deel dit recept