Benodigdheden
- 1kg stooflappen
- 100 gr mager spek
- 1 winterwortel
- 4 sjalotten
- 20 zilveruitjes
- 250 gram champignons
- 75 gram boter
- 1 blikje tomatensaus
- 1 eetlepel bloem
- 100 ml rode wijn
- 2 dl runderfond
- Mespuntje tijm
- 3 laurierbladeren
- Peper en zout
- Fijn gehakte peterselie.
bereidingswijze
Snijd de braadlappen in dobbelstenen en snipper de sjalotten.
Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de spekblokjes.
Neem hierna de spekblokjes uit de pan.
Zet het vuur hoog en bak het rundvlees aan alle kanten bruin.
Hierna het vuur laag zetten en voeg de rest van de boter toe.
Bak de sjalotten en zilveruitjes mee.
Roer de tomatenpuree door het vlees en voeg de bloem toe.
Laat alles zachtjes doorbakken en voeg winterwortel, runderfond en rode wijn toe.
Breng alles op smaak met zout, peper, laurierblad, tijm en voeg de spekjes toe.
Laat alles zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Bak de champignons in de boter en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot. Bind de saus eventueel met maizena.
Serveertip
Strooi nog wat verse peterselie over het gerecht bij het serveren. Heerlijk met rijst of huis gemaakte verse friet.
Eetsmakelijk!