Clubsteaks.nl

Clubsteaks Varkenshaas

Ook aan te raden voor de kerst:

Klap het dunne uiteinde van de varkenshaasjes dubbel zodat deze overal even dik zijn. Zet vast met een cocktailprikker. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de varkenshaasjes in 3 min. aan beide kanten bruin. Laat ca. 10 min. afkoelen. Bestrijk de varkenshaasjes daarna met de mosterd.

Pureer de champignons, knoflook en peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Verhit de olie in een koekenpan en bak de puree ca. 8 min. op middelhoog vuur, tot het vocht is verdampt. Neem voor 2 personen 1 stuk vershoudfolie en leg op elk stuk 3 plakken Parmaham. Laat de plakken elkaar iets overlappen. Verdeel de champignonpuree erover, laat aan de randen ruim 1 cm ham onbedekt. Leg de varkenshaas erop, verwijder de prikkers en rol het geheel met behulp van het folie strak op. Leg minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd doormidden. Haal de varkenshaasjes uit de folie en leg elk op een plak bladerdeeg. Klop de eieren los. Bestrijk de randen van het deeg met ei. Rol de varkenshaasjes in het bladerdeeg en vouw de uiteinden hiervan dicht.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de varkenshaasjes met de naad naar beneden erop, bestrijk ze met ei en bestrooi ze met wat grof zeezout. Bak ze in de oven in 25 min. goudbruin. Laat 5 min. rusten buiten de oven en snijd de varkenshaas in plakken. Eetsmakelijk 😋

Benodigdheden:
per 500 gram varkenshaas
– 2 el dijon mosterd
– roomboter
– 250 gram champignons (kastanje champignons voor extra smaak)
– 1 teen knoflook
– 80 gram parmaham
– ca. 300 gram bladerdeeg (voorkeur vers)
– 1 ei
– tl grof zeezout
– peper naar smaak